Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ


Τα αποτελέσματα της αμετανοησίας και σκληροκαρδίας - Συγκλονιστική αληθινή ιστορία

  • Από  tokandylaki.blogspot.gr
Τα αποτελέσματα της αμετανοησίας και σκληροκαρδίας - Συγκλονιστική αληθινή ιστορία
Είναι φοβερό το γεγονός, αλλά αληθινό. Κάποιοι χριστιανοί φοιτητές του Πανεπιστημίου το διηγήθηκαν πολύ εντυπωσιασμένοι, όταν ήρθαν στην Παναγιά για να προσκυνήσουν. Είπαν συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον:
“Είχαμε έναν καθηγητή, που φαινόταν πολύ καλός και μελιστάλακτος. Επειδή μας φερόταν ήπια, τον συμπαθούσαμε. Τον βλέπαμε δε μερικές φορές να έρχεται και στην Εκκλησία και να κοινωνάει. Μετά από αυτά, πιστεύαμε πως ήταν καλός χριστιανός.

Ένα γράμμα του π. Σεραφείμ Ρόουζ προς τους γονείς του…

  • Από  apantaortodoxias.blogspot.gr
Ένα γράμμα του π. Σεραφείμ Ρόουζ προς τους γονείς του…
Στις 14 Ιουνίου του 1964, μια εβδομάδα αφότου κατέθεσε τη διπλωματική του εργασία, έγραψε στους γονείς του αυτό το γράμμα με σκοπό να τους εξηγήσει τούς λόγους για το σχέδιο του:
«Αγαπητοί γονείς,
Είναι μια καυτή μέρα – για το Σαν Φρανσίσκο μοιάζει πολύ με καλοκαίρι. Κατάφερα να τελειώσω την μεταπτυχιακή εργασία μου και την παρέδωσα τελικά την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά συνήθως για κάποιο λόγο δε στέλνουν τούς βαθμούς πριν από το

ΚΙΝΑ: Γέφυρα από γυαλί προσφέρει εξαιρετική θέα!

Τον Ιούλιο θα ανοίξει στο Εθνικό Πάρκο Zhangjiajie στην Κίνα η μακρύτερη και ψηλότερη γέφυρα του κόσμου με γυάλινο πάτωμα. Θα κρέμεται ανάμεσα σε δύο βράχους, σε ύψος 300 μ., πάνω από ένα επιβλητικό φαράγγι, ενώ το μήκος της θα φτάνει

Θαυμαστή εμφάνιση της Αγίας Ελένης

agios-konstantinos-agia-elleni
Του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου
Για ν’ αντιληφθούμε το μέγεθος και τη δύναμη της ακολουθίας των εγκαινίων ενός ναού θα σας διηγηθώ μια ιστορία που έγινε προ εξαετίας σε χωριό της μητροπόλεώς μας, το Σαράντι.
Εκεί που η αγία Ελένη εμφανίστηκε σε μια γυναίκα που κατάγεται από το χωριό αυτό, που η εκκλησία του είναι αφιερωμένη στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.
Η γυναίκα αυτή αντιμετώπιζε μια δύσκολη ασθένεια και μια μέρα

Το έγκλημα της επιστήμης να θεωρεί κλινικά νεκρούς όσους δεν είναι!


p_561
«Η επιστήμη λέει ότι πέθανε, αλλά ο Θεός είναι Παντοδύναμος» -Παρέμβαση (προσωπική εμπειρία) του κ. Δημητρίου Τσαντήλα, καθηγητή της Χειρουργικής του Α.Π.Θ
Πριν από δεκαπενταετία, εφημερεύων επιμελητής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, είχαμε μια κοπέλα 19 χρονών, μετά από ατύχημα και ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Την κρατήσαμε ένα μήνα, σαράντα μέρες στον αναπνευστήρα και μετά, λοιπόν, κινητοποιήθηκε η ομάδα των

Γεννηθήτω τό θέλημά Σου …

Dimitris-Lykoydis-Gennhuhtw-To-Thelhma-Soy-Kyrie«Aenai-EpAnastasi
Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης
Φιλάνθρωπε Κύριε, δεν λησμόνησες τον αμαρτωλό δούλο σου, αλλά γεμάτος έλεος με είδες από τη δόξα σου και μου εμφανίστηκες με ακατάληπτο τρόπο! Εγώ, πάντοτε σε προσέβαλλα και σε λυπούσα. Συ όμως, Κύριε, για τη μικρή μου μετάνοια μου έδωσες να γνωρίσω τη μεγάλη σου αγάπη και την άμετρη

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ !!! ΡΩΣΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

23 Μαΐου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 115 Γεγονότα, 29 Γεννήσεις και 28 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  
μ. Χ.
1453
Ο Μωάμεθ Β' προτείνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να

Γέροντας Ἰάκωβος Τσαλίκης: ὁ θεῖος Ἰωάννης ὁ Ρῶσσος πρό ἡμερῶν εἶχε πεῖ ὅτι «νομίζουν πώς κοιμᾶμαι μέσα στή λάρνακα, πεθαμένος ἤ ὅτι εἶμαι νεκρός. Ἐγώ ὅμως εἶμαι ζωντανός...»

Ποιός εἶναι ὁ σκοπός ὕπαρξης τῶν Ἁγίων Λειψάνων στήν Ὀρθοδοξία μας καί πῶς μποροῦμε νά σταθοῦμε καί νά ἀξιοποιήσουμε τήν ἰαματική τους Χάρη καί εὐλογία. Συνέντευξη μέ τόν μακαριστό γέροντα

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ !!! ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ "ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ" ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ;;;

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝA :Προώθηση της ομοφυλοφιλικής ατζέντας σε σκετς μαθητών στην Καβάλα (video)


Από την Καβάλα και η παραπάνω αφίσα από εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα τηςΟικογένειας», από τις «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Καβάλας, στηρίΖΩ», την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015. 

ΚΟ: Παρακάτω η σημαντική είδηση, όπως παρουσιάστηκε στο αξιόλογο “Off the record” της Καβάλας, από τον Χρήστο Μελίδη. Σημειώστε, ότι επισήμως, «δύο μαμάδες», ακόμα στην Ελλάδα δεν υφίστανται. Πρόκειται συνεπώς, για "δάνειο" από τον «προοδευτικό κόσμο» της Δύσης. Όπως λένε οι μαθητές στο σκετσάκι, «αφού η

Η απίθανη φυσική πισίνα της Βραζιλίας

Ένα μαγευτικό, φυσικό τοπίο στο εθνικό πάρκο Chapada Diamantina.

Μοιάζει σα ζωγραφιά, όμως στην πραγματικότητα είναι μια φυσική πισίνα σε μια σπηλιά, με τόσο καθαρά, κρυστάλλινα νερά που μοιάζουν σαν καθρέφτης!
Η «αόρατη» πισίνα στο σπήλαιο Poco Azul βρίσκεται εντός του εθνικού πάρκου Chapada Diamantina της Βραζιλίας.
Όσοι επισκέπτονται το εντυπωσιακό αυτό σπήλαιο δυσκολεύονται να καταλάβουν πού τελειώνει το νερό και πού αρχίζουν τα βράχια.
Τα διάφανα, κρυστάλλινα, γαλάζια νερά της φυσικής πισίνας με τους βυθισμένους κορμούς δέντρων και τα κοφτερά βράχια δημιουργούν ένα πραγματικά συναρπαστικό σκηνικό.
Η απίθανη φυσική πισίνα της Βραζιλίας (1)

Όσιος Παΐσιος: Ο εγωισμός πάντα φέρνει λύπη και άγχος

Όσιος Παΐσιος: Ο εγωισμός πάντα φέρνει λύπη και άγχος
Γέροντα, σκέφτομαι συνέχεια το σφάλμα μου που σας στενοχώρησε και με πιάνει λύπη.
- Μην το σκέφτεσαι, μια που πέρασε, γιατί αυτό μόνο θα σε θλίβη και δεν θα σε βοηθήση σε τίποτε.
Το να προσέχης όμως στο εξής, αυτό θα σε ωφελή. Συνέχισε με φιλότιμο τον αγώνα σου. Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε απροσεξίες, αλλά ο Καλός Θεός σαν Πατέρας μας προστατεύει.

Γι’ αυτό έχει τους Αγίους Του, γι’ αυτό έχει βάλει και από έναν

ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ΙΔ' 25-26




ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Ήταν μια επιτροπή , τα παλιά χρόνια , που γυρνάγανε από γειτονιά σε γειτονιά και ρωτάγανε ποιος κάνει κουμάντο στο κάθε σπίτι . Ανάλογα με την απάντηση , έδιναν κι ένα δώρο . Αν έκανε ο άντρας κουμάντο έδιναν ένα άλογο και μια κότα , αν η γυναίκα είχε το πάνω χέρι !

Στο πρώτο σπίτι :

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

23 ΜΑΪΟΥ

Ὁ Ἅγιος Μιχαὴλ ὁ Ὁμολογητής

Ὁ Ἅγιος Μιχαὴλ καταγόταν ἐκ Συνάδων τῆς Φρυγίας ἀπὸ γονεῖς πλούσιους καὶ εὐσεβεῖς, ἔζησε δὲ κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορος Λέοντος τοῦ Ἀρμενίου (813 – 820 μ.Χ.). Ἀπὸ τὴν παιδική του ἡλικία εἶχε ἀφιερωθεῖ στὸν Θεὸ καὶ ἀφοῦ ἔτυχε εὐρείας καὶ ἐπιμελοῦς μορφώσεως, συγκαταλεγόταν μεταξὺ τῶν διαπρεπῶν ἀνδρῶν τῆς ἐποχῆς του. Ἐπί Πατριάρχου Παύλου Δ’ τοῦ Κυπρίου (780 – 784 μ.Χ.) μετέβη στὴν Κωνσταντινούπολη, ὅπου, λόγῳ τοῦ ἀδαμάντινου χαρακτῆρος καὶ τῆς μεγάλης μορφώσεώς του κατέλαβε περιφανὲς ἀξ ...
περισσότερα...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ