Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Όσιος Πορφύριος: Η μητέρα να προσεύχεται σιωπηλά

Όσιος Πορφύριος: Η μητέρα να προσεύχεται σιωπηλά
Κάθε φορά, που ο Γέροντας μιλούσε για την προσευχή, αντιλαμβανόμουν ότι δεν εννοούσε μια προσπάθεια επιδερμική και αποσπασματική , αλλά βαθιά και διαρκή.
Κάποτε αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα του παιδιού μίας γνωστής στο Γέροντα και σε μένα μητέρας, η οποία μου ζήτησε να τον ρωτήσω σχετικά, μου είπε: » Το παιδί έχει ένα εσωτερικό πρόβλημα και γι” αυτό συμπεριφέρεται έτσι.

Λάδι και Δάκρυ χρειάζονται τα παιδιά μας! (Αληθινή ιστορία)

  • Από  http://orthognosia.blogspot.gr/
Λάδι και Δάκρυ χρειάζονται τα παιδιά μας! (Αληθινή ιστορία)
Ό,τι κι αν έκανε η μάνα για το παιδί της αυτό πήγαινε στα χαμένα. Όσες προσπάθειες κι αν έκανε να το φέρει στο δρόμο του Θεού, ήτανε άκαρπες. Άσπρο η μάνα, μαύρο ο γιος.
Κι όσο έβλεπε να βγαίνουν απ’ τα χέρια της, με την χάρη του Θεού, παιδιά υπέροχα, έξυπνα, χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία, παιδιά περήφανα που την είχανε δασκάλα, και το δικό της το μοναδικό παιδί, που του αφοσιώθηκε ολότελα σαν έμεινε χήρα, να μην αποφασίζει για κάτι, της ερχότανε τρέλα.
Η παρέα του έβαλε κατά νου να ξεθεμελιώσει και να ρημάξει

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ προς την Ιερά Σύνοδο για το σύμφωνο συμβίωσης


 Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ προς την Ιερά Σύνοδο για το σύμφωνο συμβίωσης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ "ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ" ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑ "ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ"
 
Ἐν Κυθήροις τῇ 18ῃ Ἰουνίου 2015
Ἀριθ. Πρωτ.: 445
Πρός
Τήν Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
Ἰωάννου Γενναδίου 14
115 21 Ἀθήνας
 
Μακαριώτατε ἅγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι ἅγιοι Συνοδικοί, 

Πώς έσωσε τον Γέροντά του, ο γνωστός Αγιορείτης Χατζηγιώργης με την προσευχή του

345244-Optimized-xatzigeor

Ο Χατζηγιώργης επαρουσίαζε ως δόκιμος ποικίλα χαρίσματα. Η Χάρις του Θεού τον είχε
επισκεφθεί εις πρώϊμον ηλικίαν. Κάποτε, ενώ προσηύχοντο όλοι εις την καλύβην των, ποιούντες τον «κανόνα» των, ξημερώματα, εν καιρώ χειμώνος, ήκουσεν την φωνήν του Γέροντός του να λέγει:

«Καλογέρια μου σώστε με». Έτρεξε και το είπε εις τον
Η Ελληνο-Αμερικανίδα μαμά-blogger Τζέσικα Δήμα γράφει ένα πολύ ιδιαίτερο γράμμα, όχι προς τον γιο της, αλλά προς την μέλλουσα γυναίκα του. Και, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να φαντάζεστε, της τα λέει όπως ακριβώς θα έπρεπε κάθε πεθερά να τα πει. Αν έχετε γιο, αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε. «Προς το κορίτσι που μια μέρα θα γίνει γυναίκα του γιου μου: Ενδιαφέρεσαι για κάποιον που είναι πολύτιμος για εμένα. Ο κόσμος μου ήρθε άνω-κάτω την ημέρα που μπήκε στην ζωή μου και έχει παραμείνει έτσι από τότε. Όταν


Δημήτρης Νατσιός, Η Μάχη του Κιλκίς (21-06-1913)

Ἡ Μάχη τοῦ Κιλκίς
Τοῦ κ. Δημητρίου Νατσιοῦ, Δασκάλου – Θεολόγου
«Ὅλα τά εἶχα προβλέψει, τά εἶχα σκεφθεῖ, ὅλα ἐκτός ἀπό τήν τρέλλα τῶν Ἑλλήνων». Εἶναι λόγια τοῦ Νικολάου Ἰβανώφ, ἀντιστρατήγου, διοικητῆ τῆς 2ης Βουλγαρικῆς Στρατιᾶς, μετά τήν ἥττα του στό Κιλκίς. Χωρίς νά τό γνωρίζει ὁ Βούλγαρος στρατηγός ἐπαναλαμβάνει τά λόγια τοῦ θρυλικοῦ Γέρου τοῦ Μοριά, τοῦ Θεόδωρου



Τα συστημικά ΜΜΕ στα οποία εργάζονται οι δημοσιογράφοι που εκπαιδεύτηκαν από το ΔΝΤ για να «περάσουν» τα Μνημόνια στον ελληνικό λαό, εξαφάνισαν τις αποκαλύψεις που έκανε στη Βουλή ο πρώην υπουργός και εκπρόσωπος μας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Η εξαφάνιση του μεγάλου σκανδάλου είναι απόλυτα δικαιολογημένη γιατί τα ΜΜΕ ήταν και αυτά μεμυημένα από



ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

Ιωάννης Δαμβέργης

Την 9ην ώραν της πρωίας τουρκιστί, δηλαδή περί την τρίτην μετά το μεσονύκτιον, σπάνιοί τινες διαβάται, οι τελευταίοι απομείναντες εις την εκκλησίαν του Αγίου Μηνά κατά την λειτουργίαν της πρώτης Αναστάσεως, επέστρεφαν σπεύδοντες εις τας οικίας των. Μετ' ολίγον ούτε εν βήμα αντήχει εις τον δρόμον, σιγή δε νεκρική εβασίλευε καθ' όλην την τουρκικήν συνοικίαν. Εξαφνα η θύρα της αυλής μεγάλης τινός οικίας ηνοίχθη χωρίς κρότον και εφάνη προκύψασα κεφαλή ανθρώπου.

Η κεφαλή εστράφη δεξιά και αριστερά, ως να εξήταζε μετά προσοχής εις το μέσον

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

22 Ιουνίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 113 Γεγονότα, 42 Γεννήσεις και 16 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  
π. Χ.
168
Διεξάγεται η Μάχη της Πύδνας, που θέτει τέλος στον Γ'

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Το πιο ρηχό ποτάμι!

Ένας βοσκός πότιζε τα πρόβατά του στην όχθη ενός ποταμού, μέχρι τη στιγμή που είδε στην απέναντι όχθη μια ξανθιά κοπέλα, να κάνει ηλιοθεραπεία.
- "Εεεε κοπελιά, είναι ρηχό το ποτάμι για να περάσω τα πρόβατα

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

22 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Εὐσέβιος ὁ Ἱερομάρτυρας Ἐπίσκοπος Σαμοσάτων

  Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Εὐσέβιος ἔζησε κατὰ τὸν 4ο αἰώνα μ.Χ. καὶ ἦταν Ἐπίσκοπος τῶν Σαμοσάτων στὴν Κομμαγηνὴ τῆς Συρίας. Διακρίθηκε γιὰ τοὺς ἀγῶνές του κατὰ τῶν αἱρετικῶν Ἀρειανῶν καὶ ἐξορίσθηκε γιὰ τὰ ὀρθόδοξα φρονήματά του ἀπὸ τὸν ἀρειανίζοντα αὐτοκράτορα Οὐάλεντα στὶς παρὰ τὸ Δούναβη χῶρες. Μετὰ τὸ θάνατο τοῦ Οὐάλεντος (378 μ.Χ.) ἐπανῆλθε στὴν Ἐπισκοπή του καὶ ἐξακολούθησε τὸν ἀγώνα του γιὰ τὴν Ὀρθόδοξη πίστη. Ἀφοῦ ἐχειροτόνησε πολλοὺς Ἐπισκόπους πρὸς καταπολέμηση τῶν αἱρέσεων, με ...
περισσότερα...

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ


ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ΙΣΤ' 17