Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΧ Ελλάδα! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ!Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του κεμαλισμού

σμυρνη 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟΥ 1922

Η γνώμη μου είναι ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο επιστροφής των λαών της Μ. Ασίας. Αυτό παίρνει τη μορφή μιας νέας κοινωνίας πολιτών στη Μ. Ασία, στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι το πρόπλασμα της μελλοντικής πολιτικής κοινωνίας. Είμαστε μπροστά σε μια αργή ίσως και βελούδινη επαναστατική διαδικασία η οποία έχει τους λαούς πάλι ως
πρωταγωνιστές. Πάντοτε ήταν οι λαοί, όπως ήταν οι Αρμένιοι και οι Έλληνες, γι’ αυτό τους έσφαξαν, τα υποκείμενα της προόδου και της δημοκρατίας.
Σε αυτή την ιστορική πρόκληση, είμαστε όλοι μαζί εμείς, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έτοιμοι εξοπλισμένοι μορφωτικά, διανοητικά και πολιτικά, να διαμορφώσουμε μια απελευθερωτική προοπτική για όλους ανεξάρτητα εθνότητας, τάξης, θρησκείας;
[…] Οι έλληνες και οι λαοί μας δεν γνωρίσαμε μόνο τον ναζισμό. Γνωρίσαμε και τον μεγάλο δάσκαλο του Χίτλερ. Από το Κουρδιστάν διηύθυνε την γενοκτονία των ελλήνων και των ποντίων. Από την Τραπεζούντα διηύθυνε την γενοκτονία των κούρδων του Dersim. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα αργήσουν οι χρόνοι που κάποιοι άνθρωποι στην Τραπεζούντα, ΑΝΘΡΩΠΟΙ, δεν με ενδιαφέρει αν είναι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι, κάποιοι άνθρωποι στην Τραπεζούντα, στην Νυρεμβέργη, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στις Βρυξέλες, στην Κωνσταντινούπολη, και στην Άγκυρα, αυτό το μουσείο του μίσους, γιατί αυτό είναι τώρα, θα το κάνουν ένα μουσείο της ζωής, ένα μουσείο για τα ολοκαυτώματα των ελλήνων, των ποντίων, των αρμενίων, των κούρδων, αλλά και την εθνοκτονία των εξισλαμισμένων ποντίων.
Εμείς οι λαοί της Μ. Ασίας γνωρίσαμε και το άλλο κακό του 20ου αιώνα τον κεμαλισμό. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να πάμε όλοι μαζί οι λαοί σε μια ενιαία ημέρα μνήμης, η οποία θα αποτελέσει τη ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του κεμαλισμού.
Απόσπασμα απο την ομιλία του Μ. Χαραλαμπίδη στην παλιά βουλή στις 17 Σεπτεμβρίου 2010.

ΠΗΓΗ:    ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου