Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

«Έχουμε αδιαλείπτως έναν πειρασμό μπροστά μας»

1672
Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης
Το να γνωρίζουμε την πονηρία των ανθρώπων, δηλαδή το κακό που κάνουν οι άλλοι, μικρό ή μεγάλο, μας αλλοιώνει την λογική, μας εξασθενίζει τις δυνάμεις μας, διότι δεν συμμαρτυρεί με τον Θεό.
Τελικά έχουμε αδιαλείπτως έναν πειρασμό μπροστά μας. Γι’ αυτό

ΣΜΥΡΝΗ 31 Αυγούστου 1922: Το χαμένο βίντεο της καταστροφής!

Η ΣΜΥΡΝΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ : Ενα πολυ μεγαλο τραγουδι της απανταχου Ρωμιοσυνης για την μεγαλυτερη τραγωδια της συγχρονης Ελλαδας, σε στιχους του ΠΥΘΑΓΟΡΑ και μουσικη του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΛΔΑΡΑ απο τον ιστορικο δισκο ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ του 1972. Εδω απο τις παραστασεις στο ΜΜΑ το 1994 ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟΝ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΩΣ με την συμμετοχη των Νταλαρα, Σ.Γιαννατου και Λ.Κονιορδου σε σκηνοθεσια του ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ.

Οι καλύτερες φωτογραφίες άγριας ζωής για το 2016!

| 21:29 - 3 Σεπτεμβρίου 2016
Από τη μία είναι η γιγάντια όρκα που καιροφυλακτεί κάτω από αλιευτικό στη Νορβηγία, περιμένοντας το δικό της μερίδιο από τη λεία του μαζί με τους δεκάδες γλάρους που περιτριγυρίζουν το σκάφος. Από την άλλη η περίεργη αλεπού του Μπρίστολ, που κοιτάζει με ορθάνοιχτα μάτια έναν κήπο στη βρετανική πόλη. Αλλά και τα κοπάδια των ψαριών που κάνουν το βυθό να μοιάζει με καμβά ζωγράφου, η νυχτερίδα που εφορμά μέσα από το σπασμένο τζάμι και το πουλί που γευματίζει με τερμίτες.
perierga.gr - Οι καλύτερες φωτογραφίες άγριας ζωής για το 2016!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

9 Σεπτεμβρίου

Γιορτάζουν:  Άννα, Ιωακείμ, Ιωακειμία.

μ.Χ.
Η Αμαλία, που εκτελεί χρέη αντιβασιλέα, αφού ο Όθων βρίσκεται στο εξωτερικό, διαλύει τη Βουλή και προκηρύσσει εκλογές.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Ἰωακεὶμ καὶ Ἄννα οἱ Θεοπάτορες

Ἡ σύναξη τῶν δικαίων γονέων τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, σύμφωνα μὲ τὴν ἀρχαία ἐκκλησιαστικὴ παράδοση ὁρίστηκε τὴν ἑπομένη τοῦ γεννεσίου τῆς Θεοτόκου, γιὰ τὸν λόγο ὅτι αὐτοὶ ἔγιναν πρόξενοι τῆς παγκόσμιας σωτηρίας μὲ τὴν γέννηση τῆς ἁγίας θυγατέρας της. «Τελεῖται δὲ ἡ σύναξις αὐτῶν ἐν τῷ ἐξαέρῳ οἴκῳ τῆς Θεοτόκου, πλησίον τῆς μεγάλης ἐκκλησίας ἐν τοὶς Χαλκοπρατείοις». Νὰ ἀναφέρουμε λοιπόν, ὅτι ὁ Ἰωακεὶμ ἦταν γιὸς τοῦ Ἐλιακεὶμ ἀπὸ τὴν φυλὴ τοῦ Ἰούδα καὶ ἀπόγονός του Δαβίδ. Ἔκπτωτος τοῦ θρόνου, ἰδιώτ ...
περισσότερα...