Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Οι μοναχοί που ανέβαιναν στους ουρανούς

Οι μοναχοί που ανέβαιναν στους ουρανούς


Το 1960, στην Κουμμουνιστική Ρωσία, με την βοήθεια του στρατού, έψαχναν ασταμάτητα τα βουνά του Καυκάσου για να μαζέψουν τους φυγάδες που κατέφευγαν εκεί. Οι περισσότεροι, βέβαια, ήταν μοναχοί οι οποίοι αφού συλλαμβάνονταν, στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεων.
Σε ένα αξιωματικό, μέλος του κόμματος, ο οποίος είχε μεγάλη

εμπειρία στο να ανιχνεύει από αέρος τα βουνά με ελικόπτερο, ανατέθηκε μια αποστολή.
Να βρει μια ομάδα μοναχών που τους διέφευγε.
Έτσι ο αξιωματικός αφού τους εντόπισε από αέρος, άρχισε να καθοδηγεί τους στρατιώτες στο έδαφος, μέσο ασυρμάτου. Σε λίγο τους περικύκλωσαν στην κορυφή του βουνού και ήταν έτοιμοι να τους συλλάβουν.
Το κυνήγι με τους μοναχούς είχε αρχίσει εδώ και λίγες μέρες και τώρα, όπως έδειχνε έφτασε στο τέλος του.
Οι μοναχοί μη έχοντας που αλλού να πάνε, έφτασαν στην κορυφή του βουνού.

Έχοντας πίσω τους, τους στρατιώτες με τα σκυλιά, μπροστά τους τον γκρεμό απότομο και απύθμενο, και από πάνω τους τον αξιωματικό με το ελικόπτερο και τον έμπειρο πιλότο να αιωρείται.
Ο πιλότος τους έδωσε να καταλάβουν ότι όλα είχαν τελειώσει.
Ξαφνικά άρχισε να συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο. Οι μοναχοί, γονάτισαν και άρχισαν να προσεύχονται για αρκετή ώρα. Μετά σηκώθηκαν και έφτασαν στο χείλος του γκρεμού.

Θα πηδήξουν; αναρωτήθηκε ο αξιωματικός. Αυτό είναι βέβαιος θάνατος. Θα αυτοκτονήσουν;
Αλλά εκείνη την ώρα, ένας από τους μοναχούς, ο οποίος φορούσε ένα μεγάλο Σταυρό, προχώρησε στο κενό σαν να περπατούσε σε ένα μονοπάτι. Προέτρεψε τότε και τους άλλους μοναχούς να τον ακολουθήσουν στο αέρινο μονοπάτι που είχε ανοίξει αυτός. Έτσι αργά- αργά ακολουθώντας ο ένας τον άλλο άρχισαν να ανεβαίνουν ψηλά και μακρυά προς τον ουρανό.
Στο πιλοτήριο βλέποντας το γεγονός δημιουργήθηκε τόση μεγάλη εντύπωση και σύγχυση ταυτόχρονα, που ο αξιωματικός έπεσε από το ελικόπτερο στα χόρτα, όπου και τον βρήκαν οι στρατιώτες τραυματισμένο και τον περιμάζεψαν.
Λίγους μήνες αργότερα όταν συνήλθε τον κάλεσαν στο αρχηγείο για εξηγήσεις. Αντί για απάντηση έβαλε στο τραπέζι την κάρτα μέλους του κόμματος και τους ζήτησε να τον αφήσουν ήσυχο.
Σε λίγο καιρό ο πρώην αξιωματικός βαπτίσθηκε Ορθόδοξος Χριστιανός και ζούσε χριστιανικά σαν άνθρωπος του Θεού.

Μετάφραση από τα Ρωσικά για το orthodoxia.online K.T

ΠΗΓΗ:    ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου