Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Εκκλησία

Ακούω μια φωνή να μου λέει συχνά: «Πήγαινε στην Ορθόδοξη Εκκλησία…»

Kατά τα μέσα του μηνός Σεπτεμβρίου 1996 ένας ιερέας μας συνόδευσε με τ’ αυτοκίνητο την μεταφορά μιας εγκύου γυναίκας, συζύγου εργάτου τού Κλιμακίου μας, για το μαιευτήριο.

Εκεί συνάντησε και συνομίλησε, κατά την τάξιν, με τον διευθυντή τής κλινικής πού είναι ρωμαιοκαθολικός στο θρήσκευμα και
γιατρός στο επάγγελμα. Ή κλινική ανήκει στην προτεστα­ντική Κοινότητα των Μεθοδιστών. Μετά από μία σύντομη συζήτηση για το προκείμενο θέμα, ό ιερεύς χάριν αβρότητος, πρότεινε στον κ. Διευθυντή Μουαγκάλα το όνομά του, μία επίσκεψη και στην δική μας Ορθόδοξη Εκκλησία.
Αλλά πριν ό ίδιος προγραμματίσει μια τέτοια επίσκεψη, δέχθηκε αλλεπάλληλες μυστηριώδεις νυκτερινές προσκλήσεις και μετά τρεις ημέρες τηλεφώνησε στην Ιεραποστολή. Όρισαν κάποια συνάντηση με τον προϊστάμενο ιερομόναχο π. Μελέτιο για το βράδυ τής ερχόμενης Κυριακής.
Μετά την συζήτησή τους o π. Μελέτιος τον έστειλε σε μένα λέγοντάς μου: «Πάρε τον γιατρό να μιλήσετε και ό,τι χρειασθεί να του δώσεις».
Αφού τον χαιρέτισα, ζήτησα περισσότερα στοιχεία για την ζωή του.
Μου είπε τα εξής: «Εγώ, πάτερ, εργάζομαι ως διευθυντής στην Μαιευτική κλινική των Μεθοδιστών. Είμαι ρωμαιοκαθολι­κός στο θρήσκευμα και ήλθα να γνωρίσω κάτι για την δική σας Εκκλησία. Είναι η πρώτη φορά πού μπαίνω στον χώρο αυτό της, Εκκλησίας σας».
Από πού ξεκίνησε το ενδιαφέρον σας για την δική μας Εκκλησία;
Πάτερ, μου συνέβη το εξής περιστατικό:
Επί τρεις συνεχείς νύκτες τώρα, ενώ κοιμάμαι, ακούω μια φωνή να μου λέγει συχνά: «Πήγαινε στην Ορθόδοξη Εκκλησία, πήγαινε στην Ορθόδοξη Εκκλησία». Δεν άντεξα άλλο. Πήρα τηλέφωνο και ήλθα να σάς γνωρίσω.
Του είπα: «O Θεός σ’ αγαπά και φροντίζει για την σωτηρία τής ψυχής σου. Πάρε αυτά τα βιβλία και, αφού τα διαβάσεις, έλα πάλι να μιλήσουμε για τυχόν απορίες σου και κατόπιν να πάρεις κι άλλα βιβλία».
Ήλθε και ξαναήλθε πολλές φορές.Αλλά αυτό κυρίως πού τον συγκλόνισε και τον ώθησε ν’ αποφασίσει να γραφτή στους καταλόγους των Κατηχουμένων τής Εκκλησίας μας ήταν η παρουσίασις βιντεοταινιών με τις Λιτανείες Άφθαρτων Σκηνωμάτων ­των Αγίων τής Εκκλησίας μας, όπως του αγίου Ιωάννου του Ρώσου, του αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας, του αγίου Διονυσίου Ζακύνθου και άλλων. Εθαύμαζε και συγκλονιζόταν απ’ αυτό το υπερφυσικό φαινόμενο τής αφθαρσίας σωμάτων των Αγίων μας.
Βαπτίσθηκε με την γιατρό σύζυγο του και τα 6 παιδιά του τα Θεοφάνια του 1998. Τον ακολούθησε κι ένας φίλος του καθηγητής φιλόλογος με την οικογένειά του. Είθε o Θεός να τούς αξιώσει και της αιωνίου ζωής.


από το βιβλίο: «ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ» – ΜΟΝΑΧΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΟΥ (ΕΚΔΟΣΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ»)

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου