Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

To μποτιλιάρισμα στην Κίνα έσπασε κάθε ρεκόρ!

| 16:42 - 4 Ιανουαρίου 2017

perierga.gr - To μποτιλιάρισμα στην Κίνα έσπασε κάθε ρεκόρ!

H αυξημένη κίνηση στους δρόμους, ιδιαίτερα εν μέσω εορταστικής περιόδου είναι ένα συνηθισμένο θέαμα. Όμως το μποτιλιάρισμα που σημειώθηκε στην Κίνα μετά τις διακοπές των γιορτών δεν έχει

Δίδυμα γεννήθηκαν σε διαφορετικές χρονιές

Δύο δίδυμα με τη γέννησή τους έκλεισαν την πόρτα του 2016 και άνοιξαν εκείνη του 2017. Πρόκειται για τον Σόγιερ και τον Έβερετ. Ο ένας γεννήθηκε το 2016 και ο άλλος το 2017.
Ο ερχομός τους στον κόσμο αποδεικνύει πόσο… σχετική μπορεί να είναι η ζωή, αφού τα δύο δίδυμα αγοράκια θα έχουν διαφορετική χρονολογία γέννησης και ας τα χωρίζουν μόνο μερικά λεπτά της ώρας.
Perierga.gr-Δίδυμα γεννήθηκαν σε διαφορετικές χρονιές
Ο Σόγιερ και ο Έβερετ γεννήθηκαν στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Ο Σόγιερ πήρε την πρώτη του ανάσα στις 23:50 την παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Έβερετ μόλις το πρώτο λεπτό του 2017.

ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ “ΑΓΙΟΥ” ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

3 Ἰανουαρίου

Μνήμη τοῦ ἁγίου τῶν Ἑλληνικῶν Γραμμάτων
Ἀλεξάνδρου Παπαδιαμάντη

Γράφει ὁ Δρ Χαραλάμπης Μ.Μπούσιας
Μέγας Ὑμνογράφος τῆς τῶν Ἀλεξανδρέων Ἐκκλησίας

.         Ὁ μεγάλος Σκιαθίτης λογοτέχνης Ἀλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ὁ λογοτέχνης ποὺ συγκινεῖ ὅλους μας διαχρονικά, ἔζησε τὴν ἑκούσια φτώχεια γιὰ νὰ μπορέσει νὰ τραγουδήσει μὲ τὴν πέννα του τὰ πάθια καὶ τοὺς ἀτέλειωτους καημοὺς τοῦ κόσμου. Πόσο μᾶς ἀναπαύει καὶ σήμερα στὶς δύσκολες ἡμέρες ποὺ περνᾶμε ὡς ἔθνος, ὡς κοινωνία μὲ τὰ ἔργα του ποῦ μυροβλύζουν ἁγιότητα!
.         Στὰ Παπαδιαμαντικὰ κείμενα προβάλλεται ὁ λαὸς τοῦ

Σχέσεις με τον πνευματικό πατέρα


Όποιος αποκρούει τον έλεγχο, είτε δίκαιο είτε άδικο, αυτός αρνήθηκε την του. Ενώ εκείνος πού τον δέχεται, είτε με δυσκολία είτε χωρίς δυσκολία, αυτός γρήγορα θα επιτύχη την άφεσι των πταισμάτων του.


Δείχνε νοερώς ενώπιον του Θεού την ειλικρινή πίστι και αγάπη πού τρέφεις προς τον πνευματικό σου Πατέρα και ο με μυστικό τρόπο θα τον πληροφορήση, ώστε και εκείνος να τρέφη απέναντί

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Θεόπεμπτος καὶ Θεωνᾶς

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Θεόπεμπτος ἦταν Ἐπίσκοπος κατὰ τὴν ἐποχὴ τοῦ αὐτοκράτορα Διοκλητιανοῦ (284 – 305 μ.Χ.). Ὅταν ὁ αὐτοκράτ&om ...
περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

ΑΝΕΚΔΟΤΑΡΑ Το αλκοτέστ


Η τροχαία σταματάει ένα ζευγάρι για αλκοτέστ.
Ο άντρας αφού κάνει το αλκοτέστ βρίσκεται κατά πολύ πάνω από το όριο.
Ο τροχονόμος είναι έτοιμος να του κόψει το πρόστιμο αλλά εκείνος του λέει:
– Δεν είμαι εγώ μεθυσμένος απλά το μηχάνημα είναι χαλασμένο.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

5 Ιανουαρίου

μ.Χ.
Η Ναυμαχία της Λήμνου. Τρία ελληνικά θωρηκτά και οκτώ αντιτορπιλικά, με επικεφαλής το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ, καταναυμαχούν τον τουρκικό στόλο και τον αναγκάζουν να κρυφτεί οριστικά στα Στενά. Οι Τούρκοι μετρούν μεγάλες υλικές και ανθρώπινες απώλειες, ενώ από την πλευρά της Ελλάδας υπάρχει μόνο ένας τραυματίας.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ