Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

 Όσιος Ονούφριος-Ο Άγιος που τάιζε ψωμί τον μικρό Χριστό...


Υπάρχει ένα θαυμάσιο γεγονός από τη ζωή του Αγίου Ονουφρίου, τον οποίο εορτάζει η εκκλησία μας στις 12 Ιουνίου.
Αποτέλεσμα εικόνας για ОНУФРИЙ ВЕЛИКИЙ, ПРП.
Όταν λοιπόν ήταν πολύ μικρός, 5-6 ετών, και ζούσε στο Κοινόβιο, συνέβη το εξής:Ως μικρός που ήταν, έτρωγε συχνότερα από τους άλλους πατέρες. Όταν πεινούσε, έτρεχε στον τραπεζάρη και του ζητούσε ψωμί, ελιές, φρούτα....
Κάποτε όμως ο τραπεζάρης πρόσεξε ότι έπαιρνε συχνότερα ψωμί και εξαφανιζόταν.
Ένωση αθέων

Εξομολόγησις ενός πρώην αθέου 

Διάβαζα με απληστία των δικών μας και ξένων τα συγγράμματα, νέων και παλαιών, και ιδία των Γάλλων και των Γερμανών φιλοσόφων, Ρενάν, Στράους, Νίτσε, Σοπενχάουρ, Μάχ Νορτάου, Ρουσσώ, Σπινόζα, Σαίγκερ και άλλων ων ουκ έστι αριθμός.
«Αποφάσεις ληφθείσαι χωρίς σκέψιν φέ­ρουν καταστροφήν χωρίς θεραπείαν»
(Μ. Βασίλειος)
Θαμπωμένος αποκλει­στικά στον κύκλο της φιλολογικής μου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΔ' ΑΛΛΩΣ ... !!!

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση του Μ.Αργολίδος Νεκτάριου στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ 

Πισώπλατο μαχαίρωμα δέχθηκε ο  Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, από τον κατά δεκατρία(13) έτη νεώτερό του σε πρεσβεία Αρχιερωσύνης και τέσσερα(4) έτη μεγαλύτερο σε ηλικία, Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, μία ημέρα μετά από την πολυσυζητημένη συνάντηση του Σεβ. Πειραιώς με τον

Άγιος Γέροντας Παΐσιος: «Τι ευλάβεια είχαν παλιά!»




«Στην εποχή μας είναι τόσο δυσεύρετη η ευλάβεια, γιατί οι άνθρωποι έπαψαν να ζουν πνευματικά. Τα ερμηνεύουν όλα με την κοσμική λογική και διώχνουν την θεία Χάρη.


Παλιά, τι ευλάβεια είχαν οι άνθρωποι», έλεγε ο Άγιος Παΐσιος. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω περιστατικό που περιγράφει ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος:
-Γέροντα, την ευλάβεια που είχαν οι Φαρασιώτες (στην

Εγκώμιο στους Άγιους Πάντες που μαρτύρησαν σ' όλο τον κόσμο



ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΕΓΚΩΜΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Από τότε που εορτάσαμε την Ιερή πανήγυρη της Πεντη­κοστής, δεν πέρασαν ακόμη επτά ημέρες, και πάλι μας πρόφθασε χορός μαρτύρων, ή καλύτερα στρατιά μαρτύρων και παράταξη, που δεν είναι καθόλου κατώτερη από τη στρατιά των αγγέλων, που είδε ο πατριάρχης Ιακώβ, αλλά ισάξια και ίση μ’ αυτήν. Γιατί μάρτυρες και άγγελοι διαφέρουν στα ονόματα μόνο, στα έργα όμως ενώνονται. Στον ουρανό κατοικούν οι άγγελοι, αλλά και οι

Μαθητικά «μαργαριτάρια» που έγραψαν ιστορία

| 17:20 - 9 Ιουνίου 2017

Ο Ιούνιος ήταν πάντα μήνας εξετάσεων και διαγωνισμάτων, αν και το ενδιαφέρον μονοπωλούν οι πανελλήνιες εξετάσεις. Ποιος δεν θυμάται το άγχος της προηγούμενης νύχτας, της λευκής κόλλας και της αναμονής των θεμάτων; Πολλές ώρες διαβάσματος, άγχος για τις απαντήσεις και αγωνία για την επιτυχία. «Μπήκαν τα sos», «τα θέματα ήταν βατά και για καλά
αργύρια

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Οι πέντε Παρθένες μοναχές και τα αργύρια


Στα χρόνια του βασιλιά των Περσών Σαθωρίου (330 μ.Χ.), ζούσε κάποιος Ιερέας, Παύλος ονομαζόμενος, κοντά σ’ ένα χωριό που ονομαζόταν Αζά. Ήταν πλούσιος και φιλοχρήματος, και είχε μαζί του και πέντε κανονικές, δηλαδή παρθένες μοναχές, που ήταν στολισμένες με την λαμπρότητα των αρετών.
Αυτός λοιπόν, Ιερουργούσε και συνέψαλλε μ’ αυτές, και όσα
Δημήτρης Νατσιός : Την Ελλάδα από το αυτί θα την αρπάξουμε και θα τη σώσουμε, θέλει δε θέλει

Δημήτρης Νατσιός : Την Ελλάδα από το αυτί θα την αρπάξουμε και θα τη σώσουμε, θέλει δε θέλει


Γράφει ὁ Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος
Δημοσίευσα τὸ 2009 ἕνα κείμενο μὲ τὴν προτροπὴ νὰ φτιάξουμε «κρυφὰ σχολειά», φροντιστήρια πατριδογνωσίας οὐσιαστικά, γιατί ἤδη εἰσήλθαμε σὲ νύχτα σκοτεινὴ καὶ ἀσέληνο στὴν Παιδεία. Τὸ ξαναδημοσιεύω μήπως καὶ τώρα ἀκούσει κανείς, γιατί δὲν μᾶς μένει καιρός. Ἂν συνεχιστεῖ τὸ παρὸν παιδομάζωμα σὲ λίγα

ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΟΧΙ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟ (Ἀρχιμ. Δαν. Ἀεράκης) «“Ψοφᾶµε” γιὰ θαύµατα καὶ ὁράµατα»!


Ἐργαλεῖα, ὄχι Πνεῦµα Ἅγιο

τοῦ Ἀρχιμ. Δαν. Ἀεράκη

ἠλ. στοιχ. «Χριστ. Βιβλιογρ.»
  • Ζητᾶµε θαύµατα, γιὰ νὰ πιστέψουµε! Πολλὲς φορὲς χρησιµοποιοῦµε «ἐργαλεῖα» θαυµάτων, χωρὶς νὰ πιστεύουµε ὅτι θὰ γίνη θαῦµα. Τὰ κρατᾶµε καὶ τὰ περιφέρουµε τὰ ἐργαλεῖα αὐτά, λυπᾶµαι ποὺ θὰ τὸ πῶ, ὡς µιὰ εὐλαβῆ ἀπάτη.

  • Ποιά τὰ ἐργαλεῖα; Κάποια εἰκόνα, συνήθως τῆς

 Ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου Παναγή Μπασιά.(6 Ιουνίου 1976)

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακομιδη λειψανων αγιου παναγη μπασια
Ο Όσιος Παναγής (ο βίος του) κοιμήθηκε το 1888, και στην πάνδημη μετά τριήμερο κηδεία του εξεφώνησε περίφημο επικήδειο ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γερμανός Καλλιγάς.
Άγιος Παΐσιος
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Άγιος Παΐσιος : Πόση ευλάβεια πρέπει να έχουμε στις εικόνες!



Ένας μοναχός ετοίμασε μία εικόνα του Αγίου Νικολάου, για να την δώσει ευλογία σε κάποιον. Την τύλιξε με καλό χαρτί και την έβαλε σε ένα ντουλάπι, μέχρι να την δώσει. Αλλά χωρίς να τα προσέξει, την έβαλε ανάποδα. Σε λίγο άρχισε να ακούγεται μέσα στο δωμάτιο ένας κρότος.
Κοίταζε ο μοναχός από δω, αποκεί, να δει από πού ερχόταν αυτός

Αληθινές ιστορίες Δείτε τι μπορεί να πετύχει η καλοσύνη

Posted by kalinda στο Ιουνίου 7, 2017


IMG_2210
Πιστεύετε στο κάρμα; Διαβάστε αυτή την υπέροχη ιστορία για να δείτε πως οι άνθρωποι που βοηθούν κάποιον μπορούν να κάνουν την μεγάλη διαφορά στην ζωή του.
Μια μέρα ένας άνδρας είδε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο δρόμο. Μέσα στο λιγοστό φως της ημέρας αυτός κατάλαβε ότι η γυναίκα
ΠΕΡΙ ΕΝΟΤΗΤΟΣ
                Toῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου
«Ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς» (Ἰωάν. 17,11)
Η σημερινὴ ἡμέρα, ἀγαπητοί μου, ὀνομάζεται «ἑβδόμη Κυριακὴ ἀπὸ τοῦ Πάσχα». Τί σημαίνει Κυριακή; Ὅπως δηλώνει τὸ ὄνομα, ἀνήκει στὸν Κύριο ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν, ποὺ δημιούργησε καὶ συντηρεῖ καὶ προνοεῖ γιὰ ὅλα. Γι᾿ αὐτὸ πρέπει νὰ τιμοῦμε τὴν ἡμέρα αὐτή· νὰ ἐκκλησιαζώμεθα, νὰ δοξολογοῦμε, νὰ εὐχαριστοῦμε, καὶ νὰ παρακαλοῦμε τὸν Κύριο. Εἶνε ἀπαραίτητος ὁ ἐκκλησιασμός.

Εντυπωσιακά σιντριβάνια στον κόσμο!

 | 11:16 - 6 Ιουνίου 2017


Πέρα από την κλασική… Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη και το εντυπωσιακό σιντριβάνι Bellagio στο Λας Βέγκας, υπάρχουν πολλές πρωτότυπες κατασκευές για να θαυμάσουμε. Από τη Στοκχόλμη μέχρι το Σάντερλαντ, από την Κίνα μέχρι το Περού, η λίστα που ακολουθεί παρουσιάζει μερικά από τα πιο περίεργα και όμορφα σιντριβάνια που υπάρχουν στον κόσμο. Ορισμένα περιστρέφονται. Άλλα ανάβουν. Μερικά φαίνονται να αψηφούν τη βαρύτητα. Αλλά ένα πράγμα έχουν όλα κοινό: Θα σας εντυπωσιάσουν με την εμφάνισή τους και το design τους.
1. Water Boat Fountain, Βαλένθια, Ισπανία
perierga.gr - Εντυπωσιακά σιντριβάνια στον κόσμο!

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                      12 ΙΟΥΝΙΟΥ


Ὁ Ὅσιος Ὀνούφριος ὁ ἐν Ἱερουσαλήμ

Ὁ Ὅσιος Ὀνούφριος ἐγεννήθηκε τὸν 4ο αἰώνα μ.Χ. στὴν Αἴγυτπο καὶ καταγόταν ἀπὸ ἀριστικρατικὴ οἰκογένεια. Ὁ βιογράφος του, Ὅσιος Παφνούτιος, ἀναφέρει ὡς πατρίδα τοῦ Ὀνουφρίου τὴν Περσία, πράγμα ὅμως ποὺ δὲν μνημονεύεται οὔτε στὰ Συναξάρια, οὔτε καὶ στὸν Κανόνα τῆς ἑορτῆς αὐτοῦ. Ὁ Ὅσιος Ὀνούφριος στὴν ἀρχὴ τῆς μοναχικῆς του πολιτείας εἰσέρχεται σὲ κοινόβιο μοναστήρι κοντὰ στὴν Ἑρμούπολη τῶν Θηβῶν. Τὸ κοινοβιακὸ σύστημα, ποὺ εἶναι αὐστηρότερο ἀπὸ τὸ Λαυρεωτικό, διαμορφώθηκε ὑπὸ τοῦ Ὁσίου Παχωμίου ...
περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!






Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

12 Ιουνίου

Γιορτάζουν:  Ονούφριος, Ονουφρία.


μ.Χ.
Με απόφαση του υπουργού Συγκοινωνιών, Κωνσταντίνου Καραμανλή, αρχίζει η απομάκρυνση των τροχιοδρόμων (τραμ) από την Αθήνα, οι οποίοι αντικαθίστανται από τα τρόλεϊ.